Egy konferenciasorozat kezdete

2012.01.04. 23:48

UPDATE: 2010. október 25. éjszakája óta itt pihen ez az írás. A terv szerint az első MeetOFF megnyitó pár sora lett volna, vagy csak egy gyors link a projektorra, ami ehhez a bejegyzéshez vezet. Egyikből sem lett semmi és nem is járok sűrűn ide, de ma mégis útjára indítom félkész gondolataim. Az ötlet eredményét pedig felmérhetitek a MeetOFF saját weboldalán, ami közel sem teljes, de alakul. Önző dolog, de jó visszaolvasnom ezeket a sorokat.

 

 

Többedmagammal belekezdtem egy meetup szervezésébe, ahol "egy tálból tud cseresznyézni" a fejlesztő és a felhasználó. Az egyik részhalmaza a másiknak, hisz minden kóder használja mások termékét. Jó Bill Gates picit kivétel, de Zuckerberg úgyis megveszi lassan a boltját :-D

Szóval az elmúlt másfél évben rengeteg konferencián, meetupon, barcampen és szinpóziumon fordultam meg és megszerettem a hangulatát. Nagyon sok remek előadást láttam és még több rosszat. Hiába felkészült valaki, ha nem tudja eladni a közönségnek. <És ez olyan pozitív kritika, ami rám hatványozottan vonatkozik> Az idő múlásával egyre kevésbé figyeltem a tudományos fokozatot, vagy a beosztást az emberek neve mögött. Kevesen tudnak úgy szólni tömegekhez, hogy egyértelműen átmegy az üzenet. A marketingesek persze tőmondatokkal operálnak, ahol minden érthető, mert előbb-utóbb szexista :D Viszont tudást nehéz eladni és mosóporhoz, vagy megélhetési villalakóhoz is nehéz hasonlítani, ha objektívek akarunk maradni. Akad pár kivétel, de a többség nem képes bárki számára emészthető módon átadni a tudását. Mi ilyen embereket keresünk.

 

Többen kérdeztétek személyesen, vagy online, hogy mi ez a dolog és miért kezdjük el? Igyekszem pontokba szedni a válaszaim - persze zanzásítva:

  • első körben, mert megérdemeljük :) Tudjuk, merjük és akarjuk is csinálni magunkért, a közönségért és az előadók kedvéért
  • tanulni akarunk az élet tanulások sorozata. Számunkra értékes emberek, a nekünk fontos témáról a mi szabályaink közé szorítva inspirálja a többieket. Kíváncsiak vagyunk az általunk meghívott arcokra.
  • gyakorolni Az eddigi megérzésen alapuló szervezés módszerét csiszolgatni, a közönségszervezést még hatékonyabbá és mások által adhatóvá tenni. Időgazdálkodást bevezetni és fejest ugrani a szakmai rendezvények picit posványos világába
  • kategóriát teremteni az általunk látott jó és rossz példákat egybegyúrni és átadni a hálás közösségnek
  • elit felnőttképzést adni a fogékony személyeknek másképp, máshol, máshogyan
  • XIX századi kávéházak mintájára egy értelmiségi klubot alakítani geek közösségnek
  • egy cégbirodalom kirakatát megalapozni, ami keveset vesz el a közösségtől, de minden pórusában az Ő érdeküket szolgálja. Nem mennék el Marxi irányba, de aki ismer, sejtheti mire is gondolok, mert általában úgy van :D
Ha meggyőztek a fenti sorok, azért;
ha szkeptikus vagy, pláne;
ha csak kíváncsi lettél mindenképp nézz be hozzánk valamelyik hónapban.
 
 
 
 

 

 

A többséget elnézve magasra tettük a mércét és a 22 fős kezdőcsapat kétharmada is gyorsan mehet a levesbe, de igyekszünk megugrani. 

 

És a szabályom itt is él - szidjatok bátran, csak mondjátok el a véleményetek. Szeretem a kritikát, csak legyen.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakazik.blog.hu/api/trackback/id/tr672396587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.