A NING értelme

2010.03.10. 02:28

A hétfői órán egy békés szigetten kötöttünk ki szörfözés közben, legalábbis ezt jelenti kínaiul a NING. Szívem szerint ajánlanám bármilyen közös csoportmunkára, de ne szaladjunk ennyire előre.

Az oldalon viszonlag egyszerű regisztrációt követően adja magát - a felület kétharmadát lefedi az a rész, ahol új "békét" hozhatunk létre bármilyen célból. Csoportos munkára, ismerkedésre, csapatépítésre tökéletes lehet. Nyissunk hát egy új világot létre, ami lehet nyitott és zárt rendszer is. Hogy miért? Töltsük ki a profilunkat, ahol megtudhatjuk egymás elérhetőségeit, kapcsolhatjuk Facebook (FB), Twitter hozzáférésünket és akár automatizálhatjuk a Ning világában történtek megosztását a nagy közösségi oldalakon.Cseveghetünk, fórumbejegyzést használhatunk, vagy közvetlenül is üzenhetünk sorstársainknak. Képeket, videókat oszthatunk meg online felületekről, vagy frissen feltöltve. A tartalmak albumokba szervezhetők, vagy rendezvényt is meghirdethetünk. Blogot is tudunk indítani rögvest, ha a kedvünk úgy tartja. Mindez az ismerkedés, együttgondolkodás jegyében.

Az oldal felülete és menürendszere letisztult, divatos. Ésszerű a sorrend, fiatalos a külső. Minden a helyén, nehéz lenne belekötni.

Végére az érvek, amiért ez jó lehet bárki számára. Bárki pillanatok alatt mini-facebook, vagy picúr-wiw tulajdonos lehet. A nyitott API-ra fejleszthető minialkalmazásokat leszámítva az elmúlt 10 év közösségi vívmányait gyűjtötték össze számunkra gondos kezek. És itt a nagy dilemma, amit az eseti iwiw használó feltesz magának a FB kapcsán. Ha egyen már begyűjtöttem az ismerőseim skalpját, akkor minek másik? Persze mindig van szebb, vagy jobb, esetleg magyarabb narancs ;-)

Az új dolgokra elég nyitott arcként egy értelmét tudom elképzelni ennek az egésznek: zárt csoportban a meghívottak iszonyat jól tudnak együttműködni a nagytestvérek előnyeit felhasználva. Persze ekkor pedig az adatbiztonság kérdése szerezhet fejtörést, de ez legyen más bejegyzés témája. Nyílt rendszerben ott van az elterjedt oldalak kritikus tömege, ami garancia a hatalmas tartalom felhalmozására. Ezek miatt megeszik reggelire az úttörő nagyok a ning palettáját és ismertségét. Multiknál nyílván több energia jut a további fejlesztésekre is.

Kicsit belemerülve eszembe jutott még egy alkalmazási kényszer, ami ebbe az irányba terelheti a felhasználót. Ez pedig a több milliós, százmilliós konkurensek leterheltsége. Ha a nagyobb oldalak működésében folyamatossá válnak a túlterhelések, DOS támadások, akkor alternatíva lehet a stabilabb működés reményében az információéhes userek szemében. Mindenesetre bővült a látóköröm, ha újat nem is mutatott számomra NING.

Szerinted?

A bejegyzés trackback címe:

https://csakazik.blog.hu/api/trackback/id/tr321827486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zubi 2010.03.12. 10:57:53

Tavaly a 10. osztályos diákjaim használták, kisközösségi tartalommegosztásra. Nem az én inspirációmra, az osztálykisérőjük (osztályfőnökük) javaslatára. Bekéredzkedtem közéjük és bátorítottam őket az info-órai használatra is.
Nem tudom, mire jutottak, már nem tanítok abban az iskolában, s csak Facebook-on követem őket. Esetleg utánajárok. Vagy nem.

m@zsi · http://meetoff.eu/jegyzet 2010.03.12. 11:51:52

Érdekelne a tapasztalatod. Rákérdeznél az eredményre?

m@zsi · http://meetoff.eu/jegyzet 2010.03.15. 22:38:42

És igen! Két lelkes marketing guru végre felfedezte magának a Ning előnyeit. A magukat Professzionális Brand Managereknek nevező duó a saját domainját Ning keretrendszerbe ültette. Pénzhiány, vagy nyitott gondolkodás? Egy pillantást megér a dolog: www.flugosfutam.com/

Ne tessék fikázni, ha kérhetem - majd belejönnek. A brand mindenesetre már adott.
süti beállítások módosítása